top of page

 

Viltstiftbos

Een fantasierijk verhaal vol ridders en tekeningen.

Het Luisterhout

In de timmerwerkplaats van zijn oom vindt Ardin een bijzonder stuk hout. Het lijkt wel een gewei... Als hij stiekem in het hout begint te snijden, komt er 's nachts een zwart hert op bezoek. het dier neemt hem mee naar de overkant van de rivier, waar het magische Schemerwoud ligt. Daar ontrafelt Ardin de geheimen rondom zijn overleden vader, die alles te maken hebben met het zeldzame luisterhout.

En met zijn nichtje Edda...

 

Een sprookjesachtig verhaal over familie, natuur en de kracht van verbeelding.

Voor lezers vanaf 10 jaar. 

Illustraties: Myriam Berenschot

2023 Clavis

cover enkel van facebook jpg.jpg

Mysterie in de Moestuin

Over de geheimzinnige groeikracht van planten en vriendschap

 

Een verhaal over vriendschap, het leven van vlinders en de geheimzinnige groeikracht van planten, die begint in het donker, bij de wortels! Vanaf 9 jaar.

 

Jikke kent Bernie hij nog maar net, als ze een geheimzinnig zaadje van hem krijgt. Het komt uit de kas van Imelda, die zich nogal vreemd gedraagt. Jikke kweekt het zaadje op tot een sierlijk klimplantje. Wel raar dat ze er jeuk van krijgt. En waarom blijven haar pompoenenplanten zo klein? Jikke en Bernie gaan op onderzoek uit. Waarom houdt Imelda de planten eigenlijk verborgen? Of zijn het de witte vlinders die geheim moeten blijven?

Illustraties: Myriam Berenschot

2021 Clavis

cover enkel van facebook jpg.jpg

Viltstiftbos

In een tekening kan alles. Daarom houdt Tasko zo van tekenen. Op een dag vindt hij een tekening van Fenna, die nog maar net in zijn straat woont. Er staan twee grote paarden op. En een bos met daarin een huis met veel te grote deuren. Tasko kan het niet laten er een ridder bij te tekenen. En ook een roofvogel en een ijscowagen. Mooi!

Maar als Tasko en Fenna later samen een ijsje eten komen ze opeens in de tekening terecht. En ze kunnen alleen uit de fantasiewereld ontsnappen door van het ene avontuur naar het andere te springen. Lukt het de kinderen om weer veilig thuis te komen?

Een fantasierijk verhaal vol vriendschap, ridders en tekeningen. Voor dagdromers vanaf 9 jaar. 

 

Illustraties: Myriam Berenschot

2018 Clavis
 

hertjes (1).png
Mosselvogel-Jeanet_Kingma.jpg

Mosselvogel

Ik hield mijn adem in. Hij leek wéér groter geworden. Hij had nu geen donsveertjes meer, maar felrode glanzende volwassen vogelveren. De oranje vlekken onder zijn ogen gloeiden en zijn grijze snavel was stevig, net als zijn poten. Hij was, zeker weten, de allerbijzonderste vogel die ik ooit had gezien.

Riska is nieuw op de camping en heeft nog geen vrienden. Lastig als je best verlegen bent. Maar dan komt ze Sjoerd tegen. Ze ruilt haar haaientand tegen zijn mossel. Dat lijkt een slechte ruil, totdat de schelp opengaat. Er zit een diertje in met rode donsveertjes. Als ze ook nog een vogel ziet, weet Riska het zeker: dit is geen mossel, maar een vogel! Het diertje is zo bijzonder dat Riska en Sjoerd hun ontdekking geheimhouden. Maar hoelang kan dat? En is de camping wel veilig voor hun mosselvogel.

Een betoverend en fantasierijk verhaal over vogels, vakantie en vriendschap voor schelpenrapers vanaf 8 jaar.

Illustraties: Myriam Berenschot

2016 Clavis


 

Activiteit bij kinderboek

Sinds 2018 ben ik aangesloten bij De Schrijverscentrale.

Bij het boek 'Mosselvogel' heb ik een tekenopdracht bedacht. Kinderen tekenen fantasievogels vanuit pastelkrijtvlekken.

Voorafgaand lees ik een paar fragmenten voor. O.a. het stuk waarin de schelp open gaat en Riska en Sjoerd nog niet weten wat erin zit. Dit sluit aan bij de tekeningen. Er wordt begonnen vanuit vlekken die in het begin helemaal niet lijken op vogels.

DSC06929.JPG
bottom of page