Recenties:

Spannend, geheimzinnig, herkenning

Mysterie in de moestuin is een verhaal over vriendschap die samengaat met een vleugje spanning. Deze spanning is, als lezer, dan ook goed te merken. Je wilt door blijven lezen om achter het mysterie te komen. Het verhaal is op een begrijpelijke manier geschreven, ondanks dat er meerdere personages in de moestuin een rol spelen. Het is makkelijk om ze uit elkaar te houden en te begrijpen wie bij wie hoort. 

Het Kinderboekenjournaal

 

Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in een moestuin waar mysterieuze dingen gebeuren. Deze geheimzinnige verwikkelingen zijn qua spanning goed afgestemd op jonge lezers. Zij krijgen veel informatie over hoe het in een moestuin eraan toegaat. De groeikracht van planten en het leven van vlinders zijn daar voorbeelden van. Ook de vriendschap tussen de kinderen speelt een belangrijke rol. De sfeer van de illustraties verbeeldt de tekst op de juiste toon; er spreekt een fascinatie uit voor vormen uit de natuur via vlekken en lijnen. Dit in vlotte stijl geschreven boek kenmerkt zich door een mooie combinatie van avontuur en respect voor de natuur.

NBD Biblion R Balvers

 

Het geheim van de moestuin is complex. Jikke en Bernie hebben geheimen, maar het grootste geheim is dat van Imelda. Jammer alleen dat het een beetje vaag blijft wat ze nu eigenlijk aan het doen is met dat rare plantje. Wat is dat dan voor iets? Hoe komt ze eraan? Het is duidelijk dat het maar goed is dat Jikke zo nieuwsgierig is, maar je zou hier meer van willen weten.
Maar het mysterie blijft een mysterie...
Niettemin: door het omliggende verhaal over de vriendschap van Jikke en Bernie en de perikelen rond de vaders, en door wat er allemaal op de tuin gebeurt is  het een leuk verhaal.

Leestafel

'Echt een gaaf boek!'

 

Kinderboekwinkel Nijmegen 

image00003.jpeg