top of page

Jeanet Kingma

Beeldend kunstenaar en schrijver

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Na vijf jaar als tekendocent in het onderwijs gewerkt te hebben, kwam het accent meer en meer te liggen op mijn beeldend werk.

Begonnen als schilder kreeg ik belangstelling voor grafiek: eerst vooral prenten en de laatste jaren, vooral kunstenaarsboeken.

Het mooie aan een zelfgedrukt boek vind ik, dat je een heel eigen wereld kunt scheppen en daarin ook dingen kunt laten gebeuren. Bovendien komt een boek veel dichterbij dan een prent aan de muur, je hebt het tenslotte zelf in handen.

Zowel beeld als tekst maak ik zelf. Bij de onderwerpen die ik kies lopen fantasie en werkelijkheid vaak door elkaar.

Ik begin pas met drukken als de tekst én het hele idee rond is. Mijn favoriete technieken zijn: sjabloondruk en houtsnede, technieken die zich er bij uitstek voor lenen om in kleur te werken. Zowel tekst als beeld worden hierin uitgevoerd.

 

Het schrijven beviel mij zo goed dat ik begon met teksten/gedichten zonder beeld. En later, na het volgen van een schrijfopleiding bij Script+: kinderboeken. Ook hierin lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar.

Het mooie van schrijven vind ik dat je altijd iets hebt om over te denken, ook als je gewoon ergens staat te wachten.

hertjes (2).png

Contact:

Videoproject Glashelder Den Bosch
Gemaakt door Christiaan Kanis

bottom of page